Roheline kodulaen kogub tähtsust

14. oktoober 2020

Septembris oli juba iga kümnes LHV antud eluasmelaen roheline kodulaen – koduostjad on asunud üha teadlikumalt tegema keskkonnasõbralikke valikuid. Rohelise kodulaenuga saavad kliendid LHV-lt parimad laenutingimused.

LHV Pank alustas rohelise kodulaenu pakkumist maikuus sooviga edendada kõige energiatõhusamate kodude rajamist ja soetamist. See ongi mõeldud A-energiaklassi eluaseme soetamiseks ning LHV pakub rohelist kodulaenu soodsa intressiga 2,1% + 6 kuu euribor.

LHV eraisikute finantseerimise juhi Catlin Vatseli sõnul moodustas septembris LHV kodulaenu uusmüügist 10% roheline kodulaen, sama tendents on jätkunud ka oktoobris. „Oleme märganud, et kliendid on järjest teadlikumad ja positiivsemalt meelestatud tegema rohelisi valikuid, et ühtlasi saada laenule madalam intress. Viimasel ajal on soetatud keskmisest enam A-energiaklassi ridaelamuid, mille ostmiseks see võimalus hästi sobib. Garanteeritud soodne intress võimaldab klientidel teha kiiresti teadlik otsus,“ rääkis Vatsel.

Eluasemega seotud otsused on inimeste tarbimises kesksel kohal, seda nii rahalise kulu kui ka keskkonnale tekitatava mõju poolest. Keskmise Eesti elaniku aastasest CO2 jalajäljest on tervelt kolmandik seotud tema koduga, täpsemalt eelkõige küttest ja elektrikasutusest tulenevate heidetega. Seetõttu mõjub energiatõhususega arvestav koduvalik pikas vaates positiivselt nii inimese rahakotile kui ka keskkonnale.

Lisaks rohelisele kodulaenule pakub LHV ka rohelist liisingut, rohelist järelmaksu ja ka rohelist pensionifondi. Vaata lähemalt: lhv.ee/roheline.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab rohkem kui 480 inimest. LHV pangateenuseid kasutab üle 231 000 kliendi ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 182 000 aktiivse kliendi. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 120 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid