LHV „Alustava investori baaskursuse“ läbis edukalt pea 200 huvilist

31.10.2022

Nädalavahetusel eksamiga kulmineerunud „Alustava investori baaskursuse“ lõpetas edukalt 193 investeerimishuvilist. LHV korraldatava veebikursuse edukad läbijad said diplomi ja vajalikud põhiteadmised investeerimisega alustamiseks.

Huvi investeerimisteadmiste omandamise vastu oli üsna suur, ning nii registreerus kursusele üle 2500 osaleja. Eduka lõpuni ehk teadmiste ja seda tõendava diplomi omandamiseni jõudis iga kümnes registreeruja. LHV maakleritegevuse juht Sander Pikkel ootas esialgu veidi aktiivsemat osavõttu: „Eduka lõpuni jõudis vaid osa kursusel osalenutest, kuid seminare jälgis ja salvestusi vaatas järele siiski arvestatav hulk investeerimishuvilistest. Osalejad, kes kursusel võiduka lõpuni jõudsid väärivad kindlasti tunnustust.“

Kursuse eesmärk oli pakkuda huvilistele vastuseid olulistele küsimustele, anda ülevaade investeerimisvõimalustest ja selgitada börside toimimisloogikat. Eksami avanutest lõpetas selle edukalt enam kui kaks kolmandikku. „Võib öelda, et kes seminaridel mõttega osales, see ka teadmised edukalt omandas. Loodetavasti andis kursus edasiseks enesekindlust kõigile osalejatele ja neil jäävad tegemata nii mõnedki algajate vead,“ arvas Pikkel.

Kõige keerulisemaks osutusid küsimused, millega alustaval investoril on praktiline kokkupuude väiksem

Kõige kõvemaks pähkliks oli eksaminandidele küsimus börsil võlakirjade hinna kuvamisest. Nimelt kuvatakse seda protsendina nimiväärtusest. Lisaks tuli paljudele üllatusena, et Eesti jaeinvestor ei saa Euroopa Liidu regulatsiooni tõttu vabalt osta ja müüa USA börsidel kaubeldavaid ETF-e ja peaks leidma neile alternatiivi Euroopast. Vähem eksiti juba selles osas, et töötuse määr mõõdab töötute osakaalu tööjõus.

Kes aga eksami tegemist ette ei võtnud või teadmistega jänni jäi saab seda soovi korral uuesti teha juba järgmise aasta alguses, kui algab LHV Investeerimiskooli kevadhooaeg.

„Alustava investori baaskursusel“ osalemine on kõigile tasuta ning osalemiseks ei pea olema LHV klient. Kes õigel ajal seminare kuulama ei sattunud, saab soovi korral neid www.lhv.ee/kursus lehelt järele vaadata.

LHV on huvilistele investeerimisalaseid seminare korraldanud juba rohkem kui 20 aastat. Kokku on aastate jooksul seminaridel osalenud rohkem kui 50 000 inimest.

Vaata kõiki uudiseid