Börsihai alustab oktoobris

19.09.2022

Tänasest saab end kirja panna Eesti populaarseimale aktsiamängule „Börsihai“, et kolme nädala jooksul selgitatada välja parim virtuaalkontol aktsiatega kaupleja. Oktoobris algav LHV „Börsihai“ aktsiamäng toimub juba 21. korda. Mängu eesmärgiks on kolme nädala jooksul teha virtuaalselt väärtpaberitehinguid ning kasvatada oma portfelli päris rahaga riskimata. Mängu võitjaks ja peaauhinna 5000 euro omanikuks saab see, kelle portfell on mängu lõpuks kõige suurema kasvu teinud.

Osalema on oodatud igas vanuses investeerimishuvilised ning osalemine on kõigile tasuta. Eraldi arvestust peetakse parima noore ehk kuni 19-aastase investori leidmiseks, kellele on välja pandud eraldi auhinnad. Lisaks on oodatud mängust osa võtma ka firmade, koolide jm kollektiivide meeskonnad, et leida, kes on klassi parim rahakasvataja või võrrelda, millises firmas töötavad kõige osavamad börsihaid. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel.

LHV maakleritegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul on „Börsihai“ hea võimalus, et saada esimene börsil kauplemise kogemus ilma päris rahaga riskimata. „Tänases tuleviku osas üsna segases majandusolukorras on aktsiamäng ideaalne koht, kus esimesed katsetused investeerimismaailmas teha. Nii ei pea päris rahaga riskima ja lisaks saab end võrrelda nii tuttavate kui ka kogenud mängijatega,“ ütles Pikkel.

Börsihaid alustavad heitlust 3. oktoobril ehk ajal, mil ettevõttete III kvartali tulemuste avalikustamise hooaeg suure hoo sisse saanud. Seega põnevust jagub mängus kindlasti.

Mäng toimub USA börsidel

Iga börsihai saab virtuaalportfelli, mille väärtuseks on mängu alguses 10 000 dollarit ning igal tööpäeval kuni mängu lõpuni kantakse sinna veel lisaks 1000 dollarit. Portfelli lisatud rahaga saab osaleja hakata oma aktsiaportfelli üles ehitama Standard & Poor’s 500 indeksi aktsiatest.

Mäng toimub 3. oktoobrist kuni 22. oktoobrini 2022 ja võitjaks on mängija, kelle portfell on 22. oktoobri seisuga turul kõige rohkem väärt. Mängule saab registreerida alates 19. septembrist kuni mängu lõpuni.

Mängu auhinnafond on 8200 eurot. Üldvõitja saab auhinnaks 5000 eurot, investeerimisteemalise raamatu, 2 piletit Investor Toomase konverentsile ja enda valikul kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse üheks aastaks. Lisaks premeeritakse ka parimat koolinoort, kes saab auhinnaks 1000 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse ka nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osalejat ja koolinoort vastavalt 1000 ja 100 euroga.

„Börsihai“ mängust osavõtmine on lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehte aadressil lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

„Börsihai“ kodulehel on ka videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis või Börsihai Facebooki lehel.

LHV on investeerimismängu „Börsihai“ korraldanud juba 21 aastat ning kokku on aastate jooksul mängust osa võtnud üle 45 000 investeerimishuvilise. Mullusest lahingust väljus võitjana Elvin Heinla, kes suutis kolme nädalaga oma investeeringuid kasvatada 42,7% võrra.

Vaata kõiki uudiseid