LHV toetab ettevõtlikke kogukondi 20 000 euroga

30. märts 2021

LHV on ellu kutsunud kohalikele kogukondadele suunatud konkursi „Kes teeb ära?“, mille eesmärk on toetada rahaliselt kogukonna jaoks olulise väärtusega hoonete või objektide rajamist või remontimist.

„Kes teeb ära?“ on LHV remondilaenu toetusprogramm, millele pandi algus mullu, kui pangale jäi silma aktiivne Leesi küla kogukond, kes ühisel nõul ja jõul oli otsustanud ajaloolisele kauplusehoonele uue elu sisse puhuda. LHV toetas Leesi kogukonna ettevõtmist 15 000 euroga. Tänavu on „Kes teeb ära?“ toetusfond juba 20 000 eurot, mis jagatakse vastavalt žürii otsusele.

LHV Panga juhatuse esimees Kadri Kiisel julgustab inimesi ja kogukondi üle Eesti avatud silmade ja meelega oma kodukandis ringi käima. „Meie visioon on alati olnud riik, kus inimesed julgevalt suurelt mõelda ja ette võtta. Meie kõigi kodukandis leidub mõni väärikas hoone või unarusse jäetud objekt, mille varjus on tegelikult oluline kogukondlik väärtus. Olgu selleks mõni hoone, pargiala, lauluväljak vms, tähtis on, et sellel oleks positiivne mõju kogukonna elule, see tooks inimesed kokku ja pakuks neile uut väärtust,“ ütles Kiisel.

Selleks ootab LHV ideid ja projektiplaane, et välja valida need, kelle ettevõtmist sel korral rahaliselt toetada. Projekte oodatakse aprillikuu lõpuni, väljavalitud projektid tehakse teatavaks mai lõpuks.

„Juba eelmisel aastal võtsid meiega ühendust väga paljud Leesi kogukonnast inspiratsiooni saanud seltskonnad, kes jagasid oma ideed mõnd huvitavat objekti taastada. Nüüd on kõigil teil võimalus – koondage jõud, pange oma mõtted kirja, kirjeldage, kellele ja miks on objekti rajamine või taastamine oluline ja andke endast märku,“ innustab Kiisel.

Oluline ei ole täisprofessionaalse ehitus- või ärijuhtimise meeskonna olemasolu, vaid motivatsioon ja hea planeerimisoskus. Kõik algab heast ideest – küll siis ka mõtte- ja teokaaslasi leidub, kellega idee ellu viia.

Loe lähemalt „Kes teeb ära?“ toetusprogrammi, kandideerimise ja projektiplaani koostamise kohta.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. LHV-s töötab üle 540 inimese. LHV pangateenuseid kasutab üle 269 000 kliendi ja LHV hallatavatel pensionifondidel on 179 000 aktiivset klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 140 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid