LHV kliendid saavad nüüd maksta ka Android-telefonidega

17. november 2020

Kui Apple Pay jõudis LHV klientideni kevadel, siis tänasest on Google Pay saadaval ka Eestis ning esimeste seas avatud kasutamiseks just LHV klientidele.

Viipemaksete tegemine telefoniga on väga mugav ja turvaline viis maksmiseks poes, restoranis, internetis, äppides ja paljudes teistes kohtades. Kasutades Google Payd kaob vajadus pangakaardi kaasaskandmiseks. Piisab, kui viipad telefoni terminali kohal ning makse ongi tehtud.

LHV jaepanganduse juhil Kadri Kiiselil on hea meel, et ka Androidi kasutajatele mõeldud makselahendus sel aastal klientideni jõudis. „Viipemaksed on Eestis väga populaarseks saanud ja üha enam eelistatakse kasutada moodsaid makselahendusi. Innovatsioonile orienteeritud pangana on meil hea meel, et oleme sel aastal klientidele avanud maksmisvõimaluse nii Apple’i, Garmini, Fitbiti kui nüüd ka Androidi seadmetel. Tõeliselt mugav ja turvaline viis kontaktivabalt ostude eest tasumiseks, eriti praegusel viiruste leviku ajal,“ ütles Kiisel.

Nagu kõik nutiseadmetega makseviisid, on ka Google Pay on väga turvaline, kuna iga ostutehingu korral kasutatakse seadmega seotud numbrit ja kordumatut tehingukoodi. Samuti ei salvestata kaardi andmeid kunagi sinu seadmesse, teenusepakkuja serveritesse ega edastata kaupmeestele. Teenuse veelgi turvalisemaks kasutamiseks võiksid määrata omale ka Google PIN-i.

Maksta saab kõikide Android-seadmetega, millel on NFC ehk lähiväljaside funktsioon sisse lülitatud. Seadistamiseks tuleb avada LHV mobiiliäpp, aktiveerida kaartide info juures Google Pay ning veenduda, et seadmel on viipemaksed võimaldatud ja Google Pay peamiseks makseviisiks ehk vaikerakenduseks määratud.

Kui siiski esineb probleeme Google Pay aktiveerimisega, võib seadistamisel abi leida telefoni ostukohast või spetsialistidelt. Kuivõrd Androidi seadmete valik on väga lai ning seadistused mudeliti erinevad, võib parima juhendi konkreetse mudeli seadistamiseks leida ka internetist.

Vaata lähemalt

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab üle 490 inimese. LHV pangateenuseid kasutab üle 235 000 kliendi ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 183 000 aktiivse kliendi. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 130 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid