LHV pensionifondid ostsid tootmishoone Lasnamäel

20. september 2021

LHV pensionifondid omandasid Tallinnas Lasnamäel asuva tootmishoone, et teenida selle omamisest pikaaegset üüritulu.

Tegu on LHV kuuenda kinnisvara otseinvesteeringuga. „Üürikinnisvara pakub meile varaklassina suurt huvi. Näeme seda tüüpi otseinvesteeringutes head võimalust mitmekesistada portfelli ja teenida keskmisest suuremat tootlust,“ tutvustas LHV investeerimise põhimõtteid fondijuht Kristo Oidermaa. „Kui varasemalt oleme kinnisvara soetanud omavahenditest, siis sel korral finantseerime tehingut osaliselt Swedbankist võetud pangalaenuga, et saavutada kõrgem omakapitali tootlus,“ lisas Oidermaa.

LHV pensionifondide kinnisvarainvesteeringute juhi Rait Riimi sõnul on antud objekti suurimaks eeliseks väga hea asukoht vahetult Tallinki Tennisekeskuse kõrval. „Lasnamäe lao- ja tootmiskinnisvarale on alati nõudlust tänu tööjõu lähedusele. Lisaks on konkreetne asukoht hästi ligipääsetav nii kaubavedudeks kui töötajate kohalejõudmiseks,“ lisas Riim.

Tallinnas Lasnamäe linnaosas aadressil Taevakivi tn 3/5 asuv tootmishoone on ehitatud mitmes etapis aastatel 2006-2012. Hoones on üüritavat pinda kokku ca 10 000 m2. Kogu hoone on antud pikaaegse lepingu alusel üürile Skandinaavia taustaga ettevõttele Plastone OÜ, mis toodab plastist tarvikuid meditsiini-, elektri- ja elektroonika valdkonna ettevõtetele.

Peale Lasnamäel paikneva tootmishoone kuuluvad LHV pensionifondidele Tallinna kesklinnas asuv Valge Maja büroohoone, TalTechi teaduslinnakus paiknev Microsofti kontorihoone, Jüri alevikus paiknevad kolm stockoffice tüüpi ärihoonet ja Lumi Kodude nime kandvad 127 üürikorterit Põhja-Tallinna linnaosas. Tallinnas Mustamäe teel on pensionifondidel käesoleva aasta lõpus valmimas veel 164 üürikorterit.

LHV pensionifondide kinnisvarainvesteeringute juhi Rait Riimi sõnul on LHV-l kavas oma üürikinnisvaraportfelli veelgi kasvatada. Lisaks Tallinnale otsitakse investeerimisvõimalusi aktiivselt ka Tartu, Riia ja Vilniuse kinnisvaraturul. Lisaks valmisehitatud ja väljaüüritud hoonete ostule ollakse huvitatud ka hea asukohaga maatükkidest, et sinna ise väljaüürimise eesmärgil hooneid ehitada.

LHV-d nõustasid tehingus Advokaadibüroo TGS Baltic ja Projector.


LHV pensionifonde haldab LHV Varahaldus. Tutvu LHV pensionifondide prospekti ja põhiteabe dokumentidega lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga. LHV pensionifondidel on üle 139 000 kliendi. LHV pakub nii aktiivselt kui ka passiivselt juhitud II ja III samba pensionifonde, mille maht kokku on ligi 1,3 miljardi eurot.


Lisainfo:
Rait Riim
LHV pensionifondide kinnisvarainvesteeringute juht
tel 5621 5105
e-post rait.riim@lhv.ee

Vaata kõiki uudiseid