LHV muutis õppelaenu tingimused soodsamaks ja avas taotluste vastuvõtu

16.08.2022

LHV-s on õppelaenu taotluste vastuvõtmine juba avatud. Maksimaalne laenusumma on tänavu 3000 eurot, intress 2% pluss kuue kuu euribor ja ka laenu teised tingimused õppuritele varasemast paremad.

Õppelaen on toode, mis aitab katta erinevad õpingutega seotud väljaminekud alates elamiskuludest ja lõpetades õppemaksuga nii Eestis kui välismaal. Sellest õppeaastast on õppelaenu võtmisel ka olulised muudatused, mis teevad laenu võtmise õppurite jaoks lihtsamaks ja ka soodsamaks.

„Haridus on väärtus, millesse tasub alati investeerida. Nüüd, kui õppelaenu pakuvad Eestis vaid kaks suurt panka, on meie vastutus noorte jaoks olemas olla veelgi suurem. Seetõttu oleme kasutanud ka võimalust muuta õppelaenu võtmine neile veelgi soodsamaks. Õppelaenu uus intress on LHV-s vaid 2% + 6 kuu euribor varasema fikseeritud 5% asemel. Lisaks kui varem oli noortele üheks peamiseks takistuseks õppelaenu tagamine kahe käendajaga, siis nüüd piisab ühest käendajast. Maksimaalne laenusumma kasvas 500 euro võrra ning on nüüd kuni 3000 eurot õppeaastas,“ selgitab LHV eraisikute finantseerimise juht Catlin Vatsel.

Intressi euriboriga sidumine tähendab, et täna kujuneks intressiks 2% + 0,678% ehk kokku 2,678%. Tuleb aga silmas pidada, et pank vaatab euribori üle iga poole aasta tagant ning selle muutus kajastub ka laenumakses. Kui euribori tõttu peaks õppelaenu koguintress ületama 5%, maksab ülejäänud osa riik ehk kliendi jaoks on laenu maksimaalne intress tulevikus 5%. Õpingute ajal tasub õppur vaid intressimakset, mille pank võtab automaatselt kord aastas novembris.

Õppelaenu põhiosa tagasimaksmine algab hiljemalt siis, kui on möödunud 12–18 kuud õppeasutuse lõpetamisest, välja arvatud juhul, kui õppur on läinud selle aja jooksul edasi õppima. Tagasimaksegraafik koostatakse perioodiks, mis on võrdne kahekordse nominaalse õppeajaga ehk 3-aastase õppeperioodi puhul on tagasimakseperiood 6 aastat.

Õppelaenu taotluste vastuvõtmine on LHV-s juba avatud. Lepinguid saab sõlmida alates 1. septembrist ning laenusumma kantakse üle alates 15. septembrist, esmakursuslastele alates 1. oktoobrist. Arvestades LHV uuenenud soodsaid tingimusi, siis on teretulnud ka kõik varasemalt muus pangas õppelaenu võtnud kliendid, kes saavad mugavalt oma kehtiva laenu LHV-sse üle tuua ja uutest tingimustest võita

LHV-s saab õppelaenu taotleda mugavalt mobiiliäpis või internetipangas. Taotlemiseks piisab ühest käendajast, kes peab olema Eesti Vabariigi kodanik, pikaajalise elamisloa või alalise elamisõigusega isik. Käendaja peab olema vähemalt 18-aastane ja tema sissetulekust peab piisama nii olemasolevate kui ka käendatava laenukohustuse teenindamiseks. Nii lepingu sõlmimine kui ka laenu enneaegne tagastamine on tasuta. Ka vana õppelaenu ületoomisel on protsess sama – alustada tuleb taotluse täitmisest.

Rohkem infot: https://www.lhv.ee/et/oppelaen

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. Grupi ettevõtetes töötab üle 820 inimese. LHV pangateenuseid kasutab juuli seisuga 354 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 132 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 149 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 200 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid