LHV kontorile omistati BREEAM sertifikaat

26. jaanuar 2021

LHV Tallinna kontorile omistati BREEAM rohemärgis, mis tunnistab, et Tartu maantee 2 aadressil asuv büroohoone ja selle haldus vastavad sertifikaadi keskkonnaalastele nõuetele.

BREEAM (Building Research Establish Environmental Assessment Method) on maailma esimene laiapõhjalistel hindamiskriteeriumitel põhinev rohemärgis, mis võimaldab hinnata terviklikult hoone energiatõhusust, keskkonna- ja kasutajasõbralikkust ning kestlikkust hoone elukaare igas tsüklis.

LHV rohelise kontori koordinaator Age Leedo tõi välja, et BREEAM hindamine oli vajalik kuna CityPlaza kontorihoone on juba pikalt kasutuses olnud ning hoone ja seda ümbritsev keskkond alatasa muutub. „Taotlesime koostöös CityPlaza hoone haldajaga sertifikaati tervele hoonele, BREEAM märgisega tunnistati keskkonnasõbralikuks just hoone koos seda teenindavate tehnosüsteemidega ja ka hoone halduspraktika, sealhulgas dokumentatsioon. Meile väljastatud sertifikaat kehtib kolm aastat ja nende aastate jooksul soovime koostöös haldajaga parendada CityPlaza büroohoone energiatõhusust, keskkonna- ja kasutajasõbralikkust,“ rääkis Leedo.

„Kuigi LHV roheliste tegevuste kava on lai ja hõlmab kogu ettevõtet, on meile algusest peale olnud oluline, et meie enda kodu oleks korras. Mul on hea meel, et koostöös kontori haldajaga ja toetudes ka kõigi LHV inimeste tegutsemisele, saame täna väita, et oleme seadnud kontori võimalikult keskkonnasõbralikuks ja pannud paika ka edasised tööd. Rohesertifikaadid annavad sellest tunnistust,“ lisas Leedo.

Detsembris väljastas Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsioon (EKJA) LHV-le Euroopa Rohelise Kontori tunnistuse ning nimetas ettevõtte kontori Tallinnas aasta parimaks Roheliseks Kontoriks.

LHV liitus 2020. aastal ÜRO vastutustundliku panganduse põhimõtetega ning töötas välja rohelise tegevuskava, mille eesmärkideks on tõhusam energia- ja ressursikasutus, pikem toodete eluiga, ringmajandus, väiksem jäätmete hulk ja puhtam keskkond. Turule on toodud rohelised finantstooted, mõõdetud ettevõtte CO2-jalajälg ja võetud eesmärgiks kliimaneutraalsuse saavutamine LHV tegevustes aastal 2022.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. LHV-s töötab üle 500 inimese. LHV pangateenuseid kasutab ligi 247 000 klienti ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 180 000 aktiivse kliendi. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 140 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid