Pea 6000 börsihaid alustab jahti 10 000 eurole

01.11.2021

USA börside avanemisega täna kell 15.30 alustab Eesti populaarseim aktsiamäng „Börsihai“ oma 20. hooaega, et selgitada välja osavaim rahakasvataja. Peaauhinna ehk 10 000 euro nimel alustab jahti pea 6000 investeerimishuvilist.

LHV maakleritegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul on „Börsihai“ hea võimalus just uutele investoritele ja neile, kes investeerimismaailma sisenemiseks alles julgust koguvad. „Siin mängus pole oluline, kui vana sa oled või milline on eelnev investeerimise kogemus. Igaüks saab valida endale sobiva strateegia, võtta riske ilma päris raha mängu panemata ja võrrelda end nii sõprade kui ka mitmete kogenud investoritega,“ ütles Pikkel.

Seekordne 20 aasta juubelimäng on mitmes mõttes rekordiline – mängu üldvõitja teenib lausa 10 000 eurot ja parim koolinoor 1000 eurot. Lisaks premeeritakse 1000 euroga igal nädalal enim oma portfelli kasvatanud osalejat ja 100 euroga nädala jooksul enim raha kasvatanud noort. Aga ka konkurents on aegade tihedaim, sest juba enne mängu algust on investeerimiseks valmis pea 6000 portfelli.

Mäng algab täna, 1. novembri õhtul, kui avatakse USA turud, ning kestab 19. novembrini. Iga börsihai saab alustuseks virtuaalportfelli, mille väärtuseks on 10 000 dollarit ning igal tööpäeval kuni mängu lõpuni kantakse sinna veel lisaks 1000 dollarit. Võitjaks on mängija, kelle portfell on 19. novembril börsipäeva lõppedes kõige suurema väärtusega. Mängu korraldajad juhivad tähelepanu, et kuna USA siirdub talveajale Eestist nädala jagu hiljem, avatakse mängu esimesel nädalal USA turud Eesti aja järgi kell 15.30 ja suletakse kell 22.00.

Rõõmustav on näha, et aktsiamängu on oma õppeprogrammidesse lisanud ka mitmed koolid. Mängu eel on suurima osalejate arvuga kooliks Saarepeedi Kool 6 osalejaga ning kaugel pole
Tallinna Järveotsa Gümnaasium TalTech ja Jüri Gümnaasium 5 osalejaga. Ka erinevate meeskondade ja firmade sees tõotab tulla põnev heitlus. Enim on osalejaid Rotalia ja Naisinvestorite klubi võistkondades.

Mängust osavõtmine on väga lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehekülge lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel. Registreerimine on avatud kuni mängu lõpuni.

LHV on investeerimismängu „Börsihai“ korraldanud juba 20 aastat ning kokku on aastate jooksul mängust osa võtnud üle 35 000 investeerimishuvilise. Mullusest lahingust väljus võitjana vaid 18-aastane Romeo Rebel, kes suutis kolme nädalaga oma investeeringuid kasvatada 47,48% võrra.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. LHV-s töötab üle 630 inimese. LHV pangateenuseid kasutab ligi 302 000 klienti ja LHV hallatavatel pensionifondidel on ligi 139 000 aktiivset klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 180 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid