Panga tugi annab väikeettevõtetele julguse suurelt mõelda

22.06.2021

„Äriga alustamine tekitab inimestes sageli palju küsimusi ja hirme. Ent kui olemas on hea äriidee ning teadmine, et pank on sulle toeks nii alustamisel, kasvamisel kui ka raskuste korral, annab see ettevõtjale ka julguse suurelt mõelda,“ ütleb LHV ettevõtete finantseerimise juht Marko Kiisa.

Ettevõtluse edendamine on olnud LHV jaoks alati tähtsal kohal. Kodumaise pangana tuntakse kohalikku keskkonda hästi ning teatakse, millised on ettevõtjate ootused ja vajadused. Et aidata ettevõtlikel inimestel äriga alustada ja kasvada, on Kiisa sõnul oluline pakkuda lisaks parimatele teenustele ka kiiret, paindlikku ja asjatundlikku teenindust.

„Ettevõtjate jaoks on oluline, et neil oleks pangaga mugav asju ajada. Meie väärtused on olla lihtne, toetav ja tulemuslik ning see peegeldub ka meie teeninduses. Räägime alati asjadest nii nagu need on, kuulame klienti ja jõuame koos parima tulemuseni ning leiame ka keerulistes olukordades lahenduse ega jätta klienti üksi,“ ütleb Kiisa.

„Viimane aasta on paljude ettevõtjate jaoks väga keeruliselt kulgenud, kuid seda olulisem on meie roll olla klientidele toeks ja neid vajadusel nõustada,“ lisab ta.

Alustavate ja väikeettevõtjate jaoks võib ka äri käivitamiseks vajaliku laenu saamine osutuda üpriski raskeks katsumuseks. Ka sellele on LHV-l lahendus, sest mikrolaenu summas kuni 50 000 eurot saavad väikeettevõtted ilma omafinantseeringu ja tagatiseta.

Kiisa sõnul on mikrolaen mõeldud just väiksematele ja kasvufaasis olevatele ettevõtetele, kes järgmiseks arenguhüppeks lisatõuget vajavad. „Mikrolaenu saavad ettevõtted kasutada nii, kuidas vaja on. Enamasti kasvatatakse selle abil ärimahtusid, soetatakse uusi äritegevuseks vajalikke seadmeid või masinaid või tehakse muid väiksemaid investeeringuid,“ selgitab ta.

Mikrolaenu saab taotleda Eestis registreeritud ja siin tegutsev ettevõte, mille käive või bilansimaht on kuni 2 miljonit eurot aastas. Laenu saab taotleda summas 5000 kuni 50 000 eurot 1-6 aastaks. Tagatiseks sobib eraisiku või ettevõtte käendus ehk ettevõtte vara ei pea tagatiseks seadma. Ka omafinantseering pole mikrolaenu puhul vajalik.

Vaata kõiki uudiseid