LHV kutsub tarbimislaenu huvilisi märkama väikest kirja

20.05.2021

Väikelaenusid ja järelmaksu pakkuv LHV Finance on tarbijate teadlikkuse tõstmiseks välja tulnud kampaaniaga, millega juhitakse tähelepanu väikesele kirjale, mis käib kaasas iga laenureklaamiga.

Aeg-ajalt on nii Tarbijakaitse kui ka Finantsinspektsioon teatanud erinevate tarbijakrediidi reklaamide monitoorimise tulemustest ja leidnud ka vigu. Turul on palju väga erinevaid tarbijakrediidi pakkujaid ning reklaamireeglitest ei pea kõik ühtmoodi kinni. Näiteks võib juhtuda, et tarbijale reklaamitakse madalat intressimäära, kuid samal laenul on väga kõrge lepingutasu või kaasnevad erinevad kuutasud, millele suurelt tähelepanu ei pöörata. Võib juhtuda, et sellisel juhul jätab tarbija tähelepanuta, millele ta täpselt alla kirjutab.

LHV Finance’i juhataja Mari-Liis Stalde sõnul saavad inimesed laenude kohta uurides ja reklaame jälgides tervikpildi kokku panna, pöörates tähelepanu väiksele tekstile. „Odavaim intress ei ole alati parim pakkumine. Intressile lisaks tuleb uurida, millised on muud tasud, ja arvestada kaasnevate lisatingimustega. Tervikpildi kokkupanemiseks on vaja tähelepanu pöörata väiksele tekstile. Kindlasti peab tingimustega tutvuma ja need endale selgeks tegema enne, kui lepingu sõlmid,“ toonitas Stalde.

Tarbijakrediit on reguleeritud finantstoode ning selle reklaamimisele on seatud kindlad piirangud. Laenuandjad tohivad reklaamida oma kaubamärki ning tutvustada laenutooteid vaid tüüpnäite teksti abil. Just seda väikses kirjas ja sageli reklaamide servas asuvat tüüpnäidet tuleks laenuvõtjal eriti hoolikalt lugeda ja seda tõsiasja soovibki LHV inimestele rõhutada. Just tüüpnäite väike tekst on see, mida selgelt laenude reklaamide puhul võrrelda saab ja mis annab infot sobivaima pakkumise välja valimiseks.

LHV Finance’i väikest märkama kutsuvaid reklaame saab näha linnatänavail, ajakirjanduses ja kuulda raadio vahendusel. Reklaamikampaania on valminud koostöös loovagentuuriga Tank.

Vaata kõiki uudiseid