LHV asus pakkuma korteriühistu laenu

1. oktoober 2020

LHV Pank tõi sellest nädalast turule spetsiaalselt korteriühistutele mõeldud laenu, mida saab kasutada nii elamu renoveerimiseks, korrastamiseks kui projekteerimiseks.

Seni LHV korteriühistutele laenu ei pakkunud, kuid kuna esimesed korteriühistutest kliendid on pangal juba olemas, oli otstarbekas ka eraldi toode välja töötada.

Uus korteriühistu laen on Eesti kõige paindlikuma tagastamisperioodiga laen korterelamuga seotud investeeringuteks. See on mõeldud Eestis registreeritud ja tegutsevatele korteriühistutele elamu ehitus- ja renoveerimistöödeks, hoovi, parkimisala või abihoonete korrastamiseks, aga ka energiatõhususe projektideks või näiteks päikesepaneelide paigaldamiseks, mille on esimesed ühistud juba ette võtnud.

LHV ettevõtete finantseerimise osakonna juhi Marko Kiisa sõnul on näha, et huvi ja vajadus elamuga seotud finantseeringuteks on korteriühistute hulgas suur. „Soovime korteriühistute laenuvõimalusi mitmekesistada, seetõttu olemegi välja tulnud Eesti kõige paindlikuma tagastamisperioodiga korteriühistu laenuga, mille laenuperiood on kuni 25 aastat,“ lausus Kiisa.

„Eesti elamufond vajab kaasajastamist, mis tähendab, et meil on suur arv vananevaid elamuid, milles tuleb varem või hiljem renoveerimistööd ette võtta. Olgu eesmärgiks elamu eluea pikendamine või energiatõhususe suurendamine, kokkuvõttes võidavad sellest kõik – elanikud parema elukeskkonna ja väiksemate küttearvete ning keskkond madalama energiakulu näol,“ lisas ta.

Laenu saavad taotleda kõik korteriühistud üle Eesti, milles on vähemalt kümme korterit. Laenusumma algab 20 000 eurost ning omafinantseering on alates 0%. Laenu tagatiseks on korteriühistu nõuded liikmete vastu majandamiskulude tasumise osas ning vajadusel ka KredExi käendus lisatagatisena. Renoveerimistööde ajaks saab ühistu vajadusel taotleda 12 kuuks ka maksepuhkust.

Vaata lisa

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab rohkem kui 480 inimest. LHV pangateenuseid kasutab üle 231 000 kliendi ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 182 000 aktiivse kliendi. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 120 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid