LHV-s on õppelaenu taotluste vastuvõtt juba avatud

2. september 2020

LHV Pank alustas õppelaenu taotluste vastuvõtmist ning pakub sel õppeaastal õppuritele kuni 2500 eurot õppelaenu.

Kuigi riigi tagatud õppelaenu väljamakseid alustab LHV alles 15. septembrist (esmakursuslastele 1. oktoobrist), saab laenuhuviline laenutaotluse juba kohe esitada. Tänavune maksimaalne laenusumma õppeaasta kohta on 2500 eurot ning 1250 eurot juhul kui õppuri nominaalne õppeaeg jääb alla üheksa kuu. Laenuvõtja õpingud võivad kulgeda nii Eestis kui ka välismaal.

Õppelaenu saab taotleda lepingutasuta ning laenu intress on 5% aastas. Laenu ennetähtaegset tagastamist või graafiku muudatuste tegemist pakub LHV Pank klientidele tasuta.

„Õppelaen on mõeldud eelkõige tudengeile, kes pühenduvad pigem õpingutele ja soovivad laenu abiga katta õpingute ajal tekkivaid kulutusi,“ tutvustas LHV eraisikute finantseerimise juht Catlin Vatsel. „Õppelaenu põhiosa tagasimaksed saab jätta õpingutejärgsesse aega, kui loodetavasti selleks ajaks kõrgelt haritud spetsialist meelepärase tööd on leidnud,“ lisas Vatsel.

Õppelaenu põhiosa tagasimaksmine algab hiljemalt 12 kuud pärast õpingute lõppu. Tagasimaksegraafik koostatakse perioodiks, mis on võrdne kahekordse nominaalse õppeajaga. Tähele tuleks panna, et kuni õppelaenu põhiosa tagasimaksete alguseni tuleb siiski tasuda iga aasta 1. novembril laenujäägilt arvutatud intressimakse.

Õppelaenu taotlusprotsess on lihtne. Laenu tagatiseks sobib kahe isiku käendus või Eestis asuv kinnisvara. Käendaja valikul tuleks tähele panna, et isik peab olema vähemalt 18-aastane ja tema viimase kolme kuu netosissetulek peab olema suurem kui miinimumpalk.

Lisainfo

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab üle 470 inimese. LHV pangateenuseid kasutab üle 227 000 kliendi ja LHV hallatavatel pensionifondidel on ligikaudu 181 000 aktiivset klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub pangandustaristut rohkem kui 120 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu kasutavad LHV makseteenuseid kliendid üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid