Koos ostuga saab nüüd ka LHV pangakaardiga sularaha välja võtta

28. september 2018

Alates tänasest on LHV pangakaartidega võimalik kauplustes koos ostuga võtta välja sularaha. Seda teenust pakuvad näiteks Coopi kauplused ja Olerexi täisteenindusjaamad.

Sularaha väljavõtmine kaupmehe juures on sama lihtne nagu kauba ostmine. Oma soovist raha välja võtta tuleb kassapidajale teada anda kindlasti enne tehingu PIN-koodiga kinnitamist. Kauplustest, mis sularaha väljavõtmist ei võimalda, ei saa seda ka LHV pangakaardiga.

Sularaha saab seda teenust pakkuva kaupmehe juures välja võtta LHV deebetkaardiga ja maksega kaarditerminalis, tehingu peab kinnitama PIN-koodiga. LHV ei võta sularaha väljavõtmise eest kaupmehe juures täiendavat tasu, küll aga kehtivad kaupmehe hinnastatud teenustasud. Näiteks Coopi kauplustes on LHV pangakaardiga raha väljavõtmise teenustasu 1 euro ja Olerexis 32 senti. Seega, kui klient ostab Coop poest näiteks 10 euro eest kaupa ja soovib võtta ka 20 eurot sularaha, lisandub sellele teenustasu 1 euro ning kokku tuleb kaupmehele maksta 31 eurot.

Eestis on kaupmeeste juures võimalik sularaha välja võtta alates 1-eurosest ostust, 5-euroste sammudega ja kuni 100 eurot korraga. Sularaha on võimalik välja võtta ka kauplustes välismaal, mis seda teenust (ingl k cash-back) pakuvad. Tähelepanu tasub kindlasti pöörata sealsetele tingimustele ja teenustasudele.

Vaata kõiki uudiseid