Tasuta investeerimisseminaride uus hooaeg

5. september 2018

Tasuta investeerimisseminaride uus hooaeg

Hea majanduskeskkonna taustal on üha enam neid, kes investeerimisvõimaluste vastu huvi tunnevad. Viimased üheksa aastat on möödunud tõusvate turgude taustal, viimane aasta seejuures eriti rohelises – Nasdaq on tõusnud ligi 26%, S&P 500 indeks ligi 17% ja Dow Jones tööstuskeskmine ligi 19&%. Investeerimises esimeste sammude astumiseks tasub aga ettevalmistusi teha, lugeda baasteadmisi jagavaid investeerimisraamatuid või näiteks külastada LHV „Investeerimiskooli“.

LHV investeerimisseminarid toimuvad aastas kahe tsüklina. Sügisene tsükkel alustab septembris ning kestab novembri lõpuni ning fookuses on eelkõige investeerimisteemad. Kevadine tsükkel alustab jaanuaris ja kestab aprilli lõpuni. Sügisene tsükkel on mõeldud pigem alustavale investorile, kevadine aga juba edasijõudnud investorile ja kauplejale, kes on ka ise tehinguid teinud. Läbi mõlema seminarihooaja kutsume erinevate Balti börside ettevõtete esindajaid oma ettevõttest lähemalt rääkima.

Avaseminari „Investeerimise ABC“ käigus teeme tutvust aktsiate, võlakirjade ja fondidega. Seminar on mõeldud algajale investorile, kuid mõningad eelteadmised tulevad siiski kasuks. Populaarne seminar meelitab tavapäraselt kohale täismaja.

Sarja teisel seminaril „Kuidas alustada väikeste summadega?“ vaatame, kuidas väikese raha ja väheste teadmistega oleks aja ja liitintressi koosmõju kasutades siiski võimalik märkimisväärne portfell koguda.

Seminarid „Kuidas kaubelda USA turgudel?“ ja „Kuidas investeerida Balti turgudel?“ ootavad kuulama üksikaktsiatest huvituvaid investoreid. Esmalt vaadatakse kuidas kaubeldakse USA-s, mis maailma aktiivseima turuna pakub igale maitsele meeldivaid investeeringuid. Seejärel tutvustame Balti turgude eripärasid ja siin noteeritud ettevõtteid.

Eraldi tähelepanu saavad börsil kaubeldavad fondid, mis on ka Eestis kujunemas üheks populaarseimaks investeerimisobjektiks. Tegemist on tavapäraste fondidega, mis on börsil kaubeldavad ja omavad seega aktsiale sarnaseid võimalusi, nagu päevasisene kauplemine, kiire tehingute tegemine või limiithinnaga order. Antud teemat käsitletakse seminaril „Võimaluste avardamine börsil kaubeldavate fondidega”.

Sel aastal tutvustame Tallinnas, nii eesti kui ka vene keeles, kauplejate peamist töövahendit LHV Traderit. Räägime platvormi võimalustest ja erinevatest moodulitest, kuidas LHV Traderit alla laadida ja seadistada, kuidas seadeid serverisse salvestada, kadunud kauplemisaknaid taastada ning programmi probleemideta töös hoida.

Seminarisarja eelviimasel seminaril on juba keerukam teema „Analüüsi alused – kuidas valida aktsiaid?”. Aktsiate analüüsimisel ja valikul on mitmeid võimalusi, mida tutvustavadki LHV analüütikud, kelle igapäevatööks on just selliste valikute tegemine.

Seminarisarja lõpetame LHV portfellihalduse kogemuslooga: Kuidas saavutada head pikaajalist tootlust?

Investeerimiskooli seminarid toimuvad LHV Panga Tallinna kliendikontoris, Tartu mnt 2, teisipäeva õhtuti. Tartus toimuvad „InvesteerimiskoolI“ seminarid Dorpati konverentsikeskuses.

Huvilistel palume eelnevalt kindlasti registreeruda. Tutvu kavaga ja registreeru: www.lhv.ee/kool.

Vaata kõiki uudiseid