LHV abiga saab kirikus pangakaardiga annetada

22. detsember 2017

LHV alustas novembris koostööd Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Tallinna Jaani Kogudusega, et kirikulistel oleks lihtsam pangakaardiga annetusi teha.

Jõulude ajal leiab kirikusse tee tavapärasest rohkem inimesi. Jaani kirikusse Tallinnas on LHV abiga annetuste lihtsamaks kogumiseks paigaldatud kaardimakse terminal. Lähiajal on plaanis pangakaardiga annetamise protsessi ja terminali kasutamist veelgi mugavamaks muuta.

„Paljud meie koguduse liikmed kasutavad sularaha üsna harva ja makseterminali kasutuselevõtt annetusteks oligi tegelikult meie liikmete soov. Kirik peab ajaga kaasas käima ja tehnoloogilistele uuendustele avatud olema,“ selgitas Jaani Koguduse juhatuse liige Jaanus Põder. Makseterminalis on annetuste summad eelseadistatud ja teha saab ka viipemakseid.

„Näeme selget trendi, et aina rohkem kasutatakse maksmiseks pangakaarti. Seetõttu on makseterminali kasutamine kirikus annetuste kogumiseks nutikas otsus ja annetajatele kindlasti väga mugav lahendus,“ kommenteeris LHV kaardimaksete tootejuht Indrek Kaljumäe. „Makseterminaliga annetuste kogumise lahendus on meie jaoks esmakordne. Plaanis on makseterminali kasutatavust jooksvalt jälgida ning vastavalt tagasisidele seda veelgi täiustada,“ lisab Kaljumäe.

Lisaks Jaani kirikule on annetamiseks LHV makseterminal ka Viimsi Püha Jaakobi kirikus.

Vaata kõiki uudiseid