LHV pensionifondid investeerivad Liveni kinnisvaraarendusse

21. detsember 2021

LHV pensionifondid investeerivad Liveni ligi 400 korteriga elamuprojekti arendusse 2,4 miljonit eurot.

AS-i LHV Varahaldus ja Liven AS-i vahel sõlmitud lepingu alusel annavad LHV pensionifondid Livenile kokku 2,4 miljoni euro ulatuses tagatud arenduslaenu, mille aasta tootlus on 8%. Liven kasutab laenu Tallinnas Kadaka tee 88 arendusprojektis, et rajada 2026. aasta lõpuks 17 kahe- kuni neljakorruselist korterelamut ligikaudu 400 kvaliteetse koduga.

„Oleme huvitatud pikaajalisest koostööst kohalike ettevõtjatega, kellel on julgust eristuda ja võtta ette omanäolisi projekte. Liven on kindlasti üks kinnisvaraarendajaid, kes paistab turul silma kodude disaini ja kvaliteedi poolest,“ rääkis LHV aktiivsete fondide portfellihaldur Maarja Pärs. „Pensionifondi kliendi seisukohast on lisaks investeeringu tootlusele kindlasti oluline see, et laen on korralikult tagatud kinnistute hüpoteegiga. Usume, et Kadaka tee 88 arendusest kujuneb elukondliku kinnisvara turu menuk,“ lisas LHV portfellihaldur.

Kvartalit ühendab kesklinnaga lisaks autoteele ka kergliiklustee, uus kodupood saab olema jalutuskäigu kaugusel ning kortermajade naabrusesse rajatakse kogukonnapark.

Liveni eesmärk on luua kodusid, mida iseloomustavad head planeeringud, silmapaistvad siselahendused ning läbimõeldud detailid – teisisõnu kvaliteetsed ruutmeetrid. „Kõikides Liveni arendustes kaasame koduostja juba varajases etapis, et arvestada tema vajadustega. Kadaka tee 88 kodudes on plaanis välja arendada terviklik elukeskkond, mis on ühtpidi heas ühenduses kesklinnaga, samas algavad ukse eest Nõmme-Harku terviserajad,“ rääkis Liveni tegevjuht Andero Laur.

Kadaka tee kinnisvarakvartal valmib neljas etapis 2026. aasta lõpuks. Kõigepealt rajatakse Kadaka tee äärde kuni neljakorruselised majad ning viimases etapis valmivad kahe- ja kolmekorruselised hooned.

Liven on tegutsenud elukondliku kinnisvara arendajana alates 2014. aastast. Selle aja jooksul on loodud ligikaudu 400 kodu ning tänaseks on arenduse erinevates staadiumites ettevalmistamisel ligi 1800 kodu.

LHV pensionifondidel on ligikaudu 139 000 klienti, millega ollakse suuruselt teine fondivalitseja Eesti pensioniturul. LHV pensionifondide Eestiga seotud investeeringute kogumaht on ligikaudu 358 miljonit eurot, st iga neljas euro LHV pensionifondides olevatest varadest osaleb Eesti majanduse kasvatamises.


Lisainfo
Maarja Pärs
AS-i LHV Varahaldus portfellihaldur
5593 0140
maarja.pars@lhv.ee


Andero Laur
Liven AS-i tegevjuht
5373 9943
andero.laur@liven.ee

Vaata kõiki uudiseid