LHV väljastatud kodulaenude maht jõudis miljardini

09.09.2022

Alles 2016. aasta sügisel kodulaenuturule sisenenud LHV kodulaenuportell ületas septembri esimesel nädalal miljardi euro piiri. Panga järgmine eesmärk on, et iga neljas kodu ostetaks Eestis LHV abiga.

Kui LHV kuus aastat tagasi kodulaenu pakkuma hakkas, eristus see turul selgelt oma paindlikkusega. Aastate jooksul on lisandunud mitmeid olulisi väärtusi, mida kliendid LHV kodulaenu puhul hindavad.

LHV eraisikute finantseerimise juhi Catlin Vatseli sõnul on kodulaenuportfelli kiire kasvu taga kogu meeskonna soov ja pingutus pakkuda turu parimat kodulaenu kogemust. „Kodu ostmine ja selleks laenu võtmine on inimese elu üks suurimaid otsuseid. Seetõttu on meie fookus selgelt parimal klienditeenindusel, laenuhaldurite professionaalsusel ning ka tehingu kiirusel ja paindlikkusel. Meie lubadus on saata esmane laenupakkumine juba 24 tunni jooksul, mõelda iga kliendi ja tema soovidega kaasa ning teha kodu ostmine sujuvaks,“ ütleb Vatsel.

„Eriti hea meel on selle üle, et finantseerime üha rohkem kodusid kõikjal üle Eesti. Kuigi suurem osa kodulaenudest läheb ikka Harjumaale, Tartumaale ja Pärnumaale, on ka teistesse maakondadesse, sealhulgas saartele soetatavate kodude hulk meie portfellis pidevalt kasvamas,“ lisab Vatsel.

Kodulaenuteenust on LHV-s aastate jooksul üha täiustatud. Näiteks saab juba paar aastat soetada eluaseme LHV abiga 100% kontaktivabalt ehk digitaalselt, alates taotluse esitamisest kuni notaritoiminguteni välja. Lisandunud on soodsa intressiga roheline kodulaen A-energiaklassiga kodudele, võimalus kasutada mugavaks sissemakse kogumiseks LHV Kasvukontot või võtta kulutuste paremaks planeerimiseks ajutiselt maksepuhkust.

Lisaks korraldavad LHV kodulaenuspetsialistid regulaarselt tasuta veebiseminare, milles selgitatakse näiteks, mida oma esimese kodu ostmisel silmas pidada, kuidas olla panga silmis hea klient, millised erisused on laenuga maja ehitamisel jpm, mis kodu ostmise selgemaks võiksid teha.

Vaata kõiki uudiseid