Roheline kodulaen on järjest populaarsem, aga ka soodsam

21.04.2022

Kaks aastat tagasi tõi LHV esimese pangana Eestis turule rohelise kodulaenu, mis on mõeldud kõige energiasäästlikumate kodude soetamiseks. Sestsaadik on roheline kodulaen muutunud järjest populaarsemaks, aga ka soodsamaks. Nüüd on kõigile A-energiaklassi vara ostjatele garanteeritud intress 1,79% + 6 kuu euribor.

Inimeste suurimad tarbimisotsused on üldjuhul seotud nende koduga. Seda nii rahalise kulu kui ka keskkonnale tekitatava mõju poolest. Näiteks keskmise Eesti elaniku aastasest süsiniku jalajäljest on tervelt kolmandik seotud tema koduga, täpsemalt küttest ja elektrikasutusest tulenevate heidetega. Rõõm on aga tõdeda, et koduostjad on asunud üha teadlikumalt tegema keskkonnasõbralikke valikuid.

Kui veel aasta tagasi oli iga kümnes LHV väljastatud kodulaen roheline, siis märtsis juba iga kuues kodulaen. LHV eraisikute finantseerimise juhi Catlin Vatseli sõnul otsivad kliendid üha enam teadlikult just A-energiaklassiga kodusid.

„Väga populaarsed on A-energiaklassi ridaelamud ja paarismajad, aga ka uusarenduse korterid, mis lähevad hetkega kaubaks. Hea meel on näha ja kuulda, et kliendid mõistavad, kui pika perspektiiviga otsus kodu soetamine on ja kui oluline on seejuures energiatõhususega arvestada. Meie soov on soodsate tingimustega nende otsuseid toetada, sellepärast olemegi otsustanud rohelise kodulaenu intressi veelgi langetada ja pakkuda kõikidele A-energiaklassi vara ostjatele intressi 1,79% + 6 kuu euribor,“ ütles Vatsel.

Kahtlemata on energiatõhususele pannud mõtlema ka suur energiahindade tõus. „Kes ei tahaks lisaks väiksemale laenumaksele maksta vähem ka kütte- ja elektriarvete eest? Lisaks on energiatõhusad kodud tulevikus suurema müügipotentsiaaliga, seda nii vara väärtust kui ka ostjate huve silmas pidades,“ lisab Vatsel.

Lisaks rohelisele kodulaenule pakub LHV eraisikutele ka rohelist liisingut elektriautode soetamiseks, rohelist järelmaksu päikesepaneelide või energiatõhusate seadmete soetamiseks ning rohelist pensionifondi, mis lähtub investeerimisel jätkusuutlikkuse põhimõtetest.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. LHV-s töötab üle 700 inimese. LHV pangateenuseid kasutab märtsi lõpu seisuga 337 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 135 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 147 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 200 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid