Uus võimalus LHV-s: kogu lihtsa vaevaga esimese kodu sissemakse

06.09.2021

Üks lihtsamaid viise raha kogumiseks ja kasvatamiseks on LHV Kasvukonto. Edaspidi saavad LHV kliendid oma Kasvukontole kogunenud raha suunata otse kodu sissemakseks.

Oma kodu ostmine on üks tähtsamaid otsuseid ja nõuab põhjalikku ettevalmistust. Üheks peamiseks eelduseks enne kodulaenu taotlemist on sissemakseks vajaliku raha kogumine. LHV on selle oma klientidele nüüd väga mugavaks teinud, võimaldades LHV Kasvukontol kasvanud raha suunata teenustasudeta otse uue kodu sissemakseks.

LHV jaepanganduse juht Moonika Maaring ütles, et panga soov on innustada inimesi eesmärgipõhiselt säästma ja teha kodu ostmiseks vajaliku sissemakse kogumine lihtsamaks.
„Oleme julgustanud inimesi säästma ja investeerima ning oleme teinud selle LHV-s igaühe jaoks kättesaadavaks. LHV Kasvukonto on mõeldud pikaajaliseks kogumiseks ja näeme, et see on aasta-aastalt järjest populaarsem. Tee kasvukonto juurde on leidnud nii noored investeerijad kui ka lapsevanemad, kes tahavad lapsele tulevikuks koguda. Kui ühel hetkel tuleb kõne alla kodu soetamine ja selleks oleks vaja tasuda ka sissemakse, saabki nüüd Kasvukontol aastatega paisunud summat kasutada osana või täielikult kodu sissemakse jaoks,“ kirjeldas Maaring uut lahendust.

„Näiteks 100 000 eurot maksva korteri eest tuleb minimaalselt 10% ehk 10 000 eurot sissemakseks tasuda ning selle kokkusaamiseks võib Kasvukontost palju abi olla,“ lisas Maaring.
Suunates kogumiseks mõeldud kontole 10 aasta jooksul näiteks igakuiselt 60 eurot, koguneks raha 7200 eurot. Kui see summa aga Kasvukonto kaudu investeerida ja arvestada 8% keskmise tootlusega, kasvaks see sama ajaga rohkem kui 11 000 euroni ning selle saaks muretult esimese kodu sissemakseks suunata.

Ka praegustel Kasvukonto omanikel, kelle raha on juba aastatega kasvanud, on soovi korral võimalus seda kodu sissemakseks kasutada. Tasub teada, et Kasvukonto vara võib moodustada ka vaid osa sissemaksest.
Selleks ei pea midagi eraldi aktiveerima, vaid LHV Pangas kodulaenulepingut sõlmides saab klient panka teavitada soovist kasutada sissemakseks Kasvukontole kogunenud vahendeid. Sellisel juhul müüb pank soovitud summas Kasvukonto osakuid ilma tavapärast müügitehingu tasu maha arvestamata ning kannab raha pangakontole.

Vaata lähemalt

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. LHV-s töötab üle 620 inimese. LHV pangateenuseid kasutab 290 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 174 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 132 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 160 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid