Maksepuhkus annab väikelapse vanematele lisavalikuid

13.07.2021

LHV kodulaenu muudab paindlikumaks võimalus võtta soovi korral kuni 12 kuud maksepuhkust, et oma elu vabamalt planeerida. Nüüd saavad kuni kolme aasta vanuse lapse vanemad arvestada ka kodulaenu põhiosa maksete tasumise lisapuhkuse võimalusega.

LHV eraisikute finantseerimise juht Catlin Vatsel toonitab, et LHV on kodulaenu pakkudes paindlikkuse olulisust rõhutanud esimesest päevast alates. „Arvestame, et inimeste vajadused on erinevad ja ka valikud elus võivad olla erisugused. Meie kodulaenuga käib kaasas kuni 12-kuulise maksepuhkuse võimalus, mida saab kasutada erinevate elujuhtumite korral. Näiteks julgustame väikeste laste vanemaid maksepuhkuse kui võimalusega arvestama, kuna perelisa tähendab ju ajutiselt suuremaid väljaminekuid. Lisaks lastetarvete ostmisele, võib tekkida vajadus auto väljavahetamise või kodu remondi järele, võibolla on vaja tasuda tasulise lastehoiu eest. Sellisel juhul on hea teada, et rahaasjade juhtimiseks on võimalik panna eluasemelaenu maksed ajutiselt pausile,“ lisas Vatsel.

LHV kodulaenu klientidel on võimalik kuni aasta pikkust maksepuhkust küsida erinevatel põhjustel, näiteks uue kodu sisustamise, õpingute või pikema reisi ajaks, kui on laenumaksete raha otstarbekam muude kulude katteks kasutada. Samas ei ole Catlin Vatseli sõnul kliendid seni muudel põhjustel kui makseraskuste ennetamiseks maksepuhkust eriti võtnud.

Maksepuhkus annab kodulaenu kliendile võimaluse laenu põhiosa maksed edasi lükata, intressimakseid tuleb samas jätakata ka maksepuhkuse ajal. Ei tasu unustada, et maksepuhkuse lõppedes laenu kuumaksed mõnevõrra suurenevad, kuna vahepeal tasutamata jäänud summa jaotatakse järelejäänud maksete vahel.

LHV kodulaenu kliendid saavad maksepuhkust taotleda esitades selleks taotluse internetipangas.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. LHV-s töötab üle 590 inimese. LHV pangateenuseid kasutab 282 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 174 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 129 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 150 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Vaata kõiki uudiseid