Mida tähendab pangakaardiga kaasnev ostukindlustus?

29. detsember 2020

Pillasid alles eelmisel nädalal ostetud telefoni maha ja ekraan läks katki? Või lapsel varastati poe eest jalgratas ära? Pole hullu, kui kasutasid ostu eest tasudes LHV ostukindlustusega pangakaarti.

Ostukindlustus on eestlaste hulgas küllaltki vähetuntud kindlustuse liik. Ostukindlustust pole vaja eraldi lisada ega aktiveerida, see kaasneb automaatselt näiteks mitmete pangakaartidega. Sageli pole inimesed isegi teadlikud, kas neil ostukindlustusega pangakaart on ja nii võib nii mõnigi potentsiaalne kindlustusjuhtum lihtsalt teadmatusest hüvitamata jääda.

LHV-s kaasneb ostukindlustus automaatselt Noortekaardi ning Kuld ja Platinum pangakaartidega. Selle jaoks pole vaja eraldi lepingut sõlmida ega kuutasugi maksta, tuleb lihtsalt ostude eest vastava kaardiga tasuda.

Tegemist ongi sellega, mida nimest järeldada võib ehk kindlustusega ostetud kaupadele. Täpsemini kehtib kindlustus uutele kestvuskaupadele, mille ostuhind on vahemikus 100 kuni 5000 eurot. Kestvuskaupadeks loetakse üldjuhul esemeid, mille tavapärane kasutusaeg on pikem kui kolm kuud – näiteks elektroonika, mööbel või isegi riided.

Vahet ei ole, kas tellid kauba e-poest või ostad kauplusest. Kui oled selle eest tasunud ostukindlustusega pangakaardiga, on see alates ostuhetkest 180 päeva jooksul erinevate ettenägematute hävinemiste ja varguste eest kaitstud.

Sarnaselt igale teisele kindlustusele on ka ostukindlustusel teatud piirangud ja nõuded. Seetõttu ei kehti ostukindlustus näiteks kasutatuna või juba kahjustatuna soetatud esemetele, mootorsõidukitele ja nendega seotud lisavarustusele ning kuluosadele, aga ka loomadele või toiduainetele.

Tutvu lähemalt Kuld ja Platinum pangakaartide ostukindlustuse tingimustega või Noortekaardi ostukindlustuse tingimustega.

Vaata kõiki uudiseid