Avalduste vastuvõtmine lapsele III samba avamiseks on selleks aastaks lõppenud

22. detsember 2020

Anname teada, et avalduste vastuvõtmine lapsele 2020. aastal III pensionisamba konto avamiseks on LHV-s nüüd lõppenud. Tegeleme eelisjärjekorras LHV olemasolevate klientide avaldustega, mis on praeguseks meieni jõudnud. Uute saabuvate avalduste puhul jääb lapsele III pensionisamba avamine 2021. aastasse.

Meil on hea meel, et nii paljud kliendid on III samba avamiseks valinud just LHV Panga ja varakult avaldused esitanud. Suur huvi III samba vastu on tingitud 2021. aasta alguses jõustuvast pensionireformist. Kõik, kes sõlmivad III pensionisamba lepingu ja teevad esimese sissemakse hiljemalt 29.12.2020, saavad hakata alates 55. eluaastast sambast raha välja võtma soodustingimustel ehk makstes sellelt 20% asemel 10% tulumaksu. Kui aga III pensionisamba lepingu sissemakse toimub pärast 29.12.2020, saab III sambast raha soodustingimustel välja võtma hakata 5 aastat enne pensioniiga. Uue pensionireformiga tõstetakse 2021. aasta jaanuarist maksusoodustusega väljamaksete vanusepiiri.

Selle valguses tuletame meelde, et praeguse aja laste pensionieani jääb väga pikk aeg ning erinevad pensionireformid ja muudatused on võimalikud ka tulevikus. LHV hinnangul on III samba avamine mõistlik eelkõige peatselt täisealiseks saavatele lastele, kes käivad juba tööl ja neil on plaanis alustada pensioniks kogumist ning saavad täisealisena kasutada III pensionisamba sissemaksetelt tulumaksu soodustust. Kindlasti julgustame kliente laste tuleviku peale mõtlema, neile raha koguma ja investeerima. LHV Pank pakub turuliidrina investeerimiseks parimaid võimalusi. Avades lapsele Kasvukonto, on investeerimine lihtne ja lisada saab ka mikroinvesteerimise võimaluse. Samuti pakub LHV soodsaid tingimusi väärtpaberite ostuks – Balti aktsiate hoidmine ja soetamine on tasuta. Uuel aastal lisandub võimalus ka välisaktsiaid hoida LHV väärtpaberikontol kuni 50 000 euro väärtuses tasuta. Lisaks alanevad ka välisväärtpaberitega seotud teenustasud.

Tuletame meelde, et sarnaselt täiskasvanud klientidele, tuleb kindlasti ka laste III pensionisamba sissemakse teha hiljemalt 29.12.2020, et III pensionisambaga liitumine aktiveeruks veel käesoleval aastal. Esimese makse lapse III sambasse saab lapsevanem teha alles pärast seda, kui oleme teda teavitanud, et lapsele III pensionisamba konto on avatud. Vastav maksekorraldus peab olema täidetud täpselt nii nagu juhendis märgitud. Valede andmetega või ka makse selgituse kirjaveaga (nt üleliigne tühik või märke „IK:“ ärajätmine) ülekanne kantakse tagasi ning III samba konto ei aktiveeru, kuna pensionifondi osaku ostu ei toimu. Soovitame klientidel, kes on makse enda või oma lapse III pensionisambasse teinud, üle kontrollida, kas pensionifondi osakud on III pensionisamba kontole laekunud. Üldjuhul toimub see 2 päeva jooksul. Kui pensionifondi osakuid laekunud ei ole, siis palume oma kontolt üle kontrollida, kas makse on korrektselt tehtud ega ole tagasi kantud.

Vaata infot ka täiskasvanule III samba avamise koht LHV kodulehelt.

Vaata kõiki uudiseid