Sisene investeerimismaailma – algab tasuta investeerimisseminaride hooaeg

8. september 2020

Investeerimise alal esimeste sammude astumiseks tasub koguda põhiteadmisi ja teha ettevalmistusi. Suurepäraseks infoallikaks on alustavale investorile LHV tasuta investeerimisseminarid, mis sel sügisel toimuvad veebis.

Koroonaviirusest tingitud majanduskeskkonna muutused on pannud inimesi üha rohkem homsest kaugemale mõtlema ja toonud turule uusi investoreid. Ootamatult saabunud kriis ei jätnud inimestele liiga palju aega ettevalmistumiseks, ent siiski leidus palju neid, kes otsustasid hindade järsku odavnemist ära kasutada ja esimesed summad turule paigutada.

Suure tõenäosusega pole uutel investoritel olnud põhjust kahetsemiseks ning neid, kes investeerimismaailma sisenemiseks hoogu koguvad, on samuti aina rohkem. Viimase kuue kuu jooksul oleme näinud nii aktsiaturu ajaloo üht kiireimat langust kui ka sellele järgnenud tõusu. Mida teha, et turule tormates kohe näppu ei lõikaks?

LHV investeerimisteenuste juht Martin Mets soovitab huvilistel tasuta LHV investeerimisseminaridest osa võtta. „Populaarsed LHV investeerimisseminarid alustavad juba oma 20. hooaega. Traditsiooniliselt on sügishooaeg suunatud neile, kel senine investeerimiskogemus puudub või on vähene. Alustame 10. septembril „Investeerimise ABC-ga“, tehes tutvust erinevate instrumentide ja investeerimiskeskkonnaga ning liigume samm-sammult edasi,“ ütles ta.

Teine seminar „Kuidas alustada väikeste summadega?“ pakub juba konkreetsemaid näpunäiteid alustamiseks. „Alustaval investoril on enamasti kaks takistust – puudu on nii suurtest summadest kui ka ajast. Seminaril lükkame need müüdid ümber ning selgitame, kuidas kasvõi ühe euroga alustades saad ajapikku ehitada endale korralikku investeerimisportfelli,“ lisas Mets.

Arvestades koroonaviirusest tingitud olukorda, alustavad sügisseminarid veebikeskkonnas Zoom. Veebiseminarid aitavad vältida suuremaid kogunemisi ning annavad võimaluse osaleda kõikidel huvilistel üle Eesti, sest osalejate arv on piiramatu. Seminaridel osalemine on kõikidele tasuta.

LHV Investeerimiskool toimub aastas kahe tsüklina. Sügisene tsükkel alustab septembris ja kestab novembri lõpuni ning fookuses on eelkõige investeerimisteemad. Kevadine tsükkel alustab jaanuaris ja kestab aprilli lõpuni. Sügisene tsükkel on mõeldud pigem alustavale investorile, kevadine aga juba edasijõudnud investorile ja kauplejale, kes on ka ise tehinguid teinud. Nii sügisel kui kevadel käivad ka erinevad Balti börside ettevõtete esindajad oma ettevõttest lähemalt rääkimas.

Rohkem infot ja registreerimine

Vaata kõiki uudiseid