Tänasest saavad LHV Panga kliendid avada Ettevõtluskonto

10. jaanuar 2019

LHV Pank koos Maksu- ja Tolliametiga tõi esmakordselt Eestis turule Ettevõtluskonto, mis lihtsustab ettevõtlusega tegelevatele eraisikutele maksude maksmist ja aruandlust.

Ettevõtluskonto on uus soodne ja bürokraatiavaba ettevõtlusega tegelemise vorm. See on võimalus eraisikutele ettevõtlusega seotud kohustuste täitmise lihtsustamiseks. Ettevõtluskontot kasutades ei pea muretsema raamatupidamise aruannete, igakuiste maksudeklaratsioonide ega maksude tasumise pärast – kõik toimub automaatselt. Piisava mahu korral tekib ettevõtluskonto kasutajal ka õigus ravikindlustusele.

„Ettevõtluskonto on olnud pikalt oodatud uus teenus. Usun, et Eestis on palju ettevõtlikke inimesi, kellele see võimalus võiks sobida ja kes võiksid endale Ettevõtluskonto avada. Ettevõtluskonto on hea näide sellest, kuidas pangateenuste ja riigisüsteemide ühisel arendamisel saab teha uuenduslikke lahendusi, mis muudavad inimeste asjaajamist lihtsamaks ja bürokraatiavabamaks. E-tuvastusega kliendiks tulles on võimalik inimesel avada Ettevõtluskonto isegi pangas käimata,“ kommenteeris LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu.

„MTA kogemus ja uuringud näitavad, et mida lihtsam on maksukohustuse täitmine, seda suurem on maksude vabatahtlik laekumine. Tervelt 92 protsenti Eesti elanikkonnast peab maksude tasumist oma oluliseks kodaniku kohuseks ning meie eesmärk on maksude tasumist lihtsustavate teenuste abil toetada inimeste maksukäitumist ning inimeste maksutahet tervikuna. Ettevõtluskonto ja teised teenused aitavad vähendada inimeste koormust maksukohustuste täitmisel, et nad saaksid keskenduda oma ettevõtluse arendamisele,“ ütles Maksu- ja Tolliameti peadirektor Valdur Laid.

Ettevõtluskonto on kasulik inimesele, kes osutab teistele eraisikutele teenuseid või müüb tooteid, mille tarbeks ei ole vaja eelnevalt teha suuri kulusid või mille puhul kannab kulud teenuse tellija. Näiteks võiksid ettevõtluskontot kasutada lapsehoidjad, koduabilised, remondi- või ehitustööde tegijad, samuti käsitöö tegijad, kunstnikud, omakasvatatud toidu müüjad. Ettevõtluskonto on maksude tasumiseks lihtne ja sobilik ka uute ettevõtlusvormide puhul, nagu Taxify, Uber või teised jagamisplatvormid. Ettevõtluskonto ei sobi kaupade vahendajatele, või kui sisendkulu moodustab müügihinnast suure osa.

Ettevõtluskontot kasutades on maksumäär 20% ettevõtluskontole laekunud summast. Kui aastane tulu ületab 25 000 eurot, maksustatakse seda ületav summa 40% maksumääraga. Kui ettevõtluskontole laekunud tasu ületab 40 000 eurot kalendriaastas, ettevõtluskontot kasutada ei saa.

Ettevõtluskontot saab kasutada üldiselt sarnaselt nagu tavalist arvelduskontotki, kuid Ettevõtluskontoga mitte seotud igapäevaste toimingute tegemiseks soovitame kasutada teist arvelduskontot, et vältida ekslikke maksukandeid Maksu- ja Tolliametile.

Kuidas LHV-s ettevõtluskonto avada?

  • Ettevõtluskonto avamiseks peab olema LHV Panga klient. Tule kliendiks
  • Sisene LHV internetipanka
  • Vali rubriigist "Info ja seaded“ lehekülg „Lepingud". Real "Ettevõtluskonto" vajuta "Sõlmi leping".
  • Allkirjasta leping Smart-ID, mobiil-ID või ID-kaardiga

Lisainfo Maksu- ja Tolliameti lehel

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab 380 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab üle 159 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on 178 000 aktiivset klienti.

Vaata kõiki uudiseid