LHV alustas KredExi käendusega kodulaenude sõlmimist

15. aprill 2019

Kui seni võimaldas LHV kodulaenu puhul tavapärasest väiksemat omafinantseeringut vaid kinnisvarast lisatagatise olemasolul, siis nüüd saab LHV-s lisatagatisena kasutada ka sihtasutuse KredEx käendust.

KredExi toel on võimalik LHV Pangast kodulaenu taotleda vähemalt 10-protsendise omafinantseeringu olemasolul. KredExi käendus on ette nähtud inimestele, kes soovivad võtta laenu uue eluaseme ostmiseks või olemasoleva renoveerimiseks ning vähendada oma esmase sissemakse kohustust. Selle käenduse saamiseks peab vähemalt üks laenutaotlejatest kuuluma kas noore pere, noore spetsialisti, sundüürniku, Kaitseväe veterani või energiatõhusa eluaseme soetaja sihtgruppi. Sihtgruppide infoga saab tutvuda Kred​Exi kodulehel.

LHV jaepanganduse finantseerimisosakonna juhi Marko Kiisa sõnul on KredExi käenduse kasutamine eluasemelaenu turul väga populaarne võimalus. „KredExi tagatisel sõlmitakse keskmiselt 25% kodumajapidamiste kinnisvaralaenudest,“ rääkis Kiisa.

„LHV sisenes kodulaenu turule kaks ja pool aastat tagasi. Tänaseks pakume kodulaenu üle terve Eesti ja oleme välja laenanud üle 125 miljoni euro. Seejuures oleme alati oluliseks pidanud, et klient panustaks ka ise piisava omaosalusega. Samas võimaldab KredExi käenduse kasutuselevõtt edaspidi avardada laenuvõimalusi ka nendele klientidele, kellel omafinantseeringu võimekus madalam,“ tutvustas Marko Kiisa.

Silmas tuleb pidada, et igal laenuvõtjal võib olla vaid üks kehtiv KredExi käendus, samuti peab ostetav või renoveeritav kinnisvara olema alaline elukoht. KredExi eluasemelaenu käendusega on võimalik osta korter, elumaja, krunt või suvila. Krundi ostu eesmärgiks peab sellisel juhul olema elamu ehitamine ning suvila puhul suvila ümberehitus aastaringseks elamiseks. Soetatava või renoveeritava eluaseme omanikuks ja kasutajaks peab olema laenusaaja. Lubatud on eluase soetada ka kaasomandisse abikaasa või kaaslaenusaajaga. Käendustasu 3% käenduse summalt tasutakse lepingu sõlmimisel ühekordse maksena. Tingimuste infoga saab tutvuda Kred​Exi kodulehel.

LHV kodulaen paistab eluasemelaenu turul silma selle poolest, et on Eesti kõige paindlikum kodulaen. Laenu ennetähtaegne tagastamine on tasuta, samuti pakub LHV paindlikku maksepuhkuse võimalust. Samuti saab klient LHV-st kodulaenu esmase pakkumise keskmisest kiiremini, kolme tööpäeva jooksul. Lisainfo LHV kodulaenu kohta on leitav LHV kodulehel.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab ligi 400 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab üle 166 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on rohkem kui 177 000 aktiivset klienti.

Vaata kõiki uudiseid