Reitinguagentuur Moody’s kinnitas LHV Pangale krediidireitingu tasemel Baa1

19. detsember 2018

Reitinguagentuur Moody’s kinnitas LHV Pangale krediidireitingu tasemel Baa1

Moody’s Investors Service kinnitas AS-ile LHV Pank investeerimisjärgu tasemel krediidireitingu stabiilse väljavaatega. Tegemist on esimese korraga kui LHV rahvusvaheliselt reitinguagentuurilt investeerimisjärgu reitingu saab.

Moody’s Investors Service’i poolt AS-ile LHV Pank kinnitatud reitingud:

  • Pika-ja lühiajaline vastaspoolte riskihinnang A3 (cr)/Prime-2(cr)
  • Pika-ja lühiajaline vastaspoole riski reiting A3/Prime-2
  • Välis- ja kohalikus valuutas pikaajaliste pangahoiuste reiting Baa1
  • Välis- ja kohalikus valuutas lühiajaliste pangahoiuste reiting Prime-2
  • Baaskrediidihinnang (BCA) baa3
  • Kohandatud baaskrediidihinnang baa3
  • Väljavaade pikaajaliste pangahoiuste reitingutele on stabiilne

Reitingute määramisel on Moody’s hinnanud LHV Panga kohustuste kvaliteeti, krediidikõlbulikkust ja ka Eesti pangandussektori seisukorda. Reitingutega kinnitab Moody’s, et LHV finantsprofiil on tugev nagu ka võime teenindada võetud kohustusi.

LHV Panga juhatuse esimehe Erki Kilu sõnul kulus LHV-l pangalitsentsi taotlemisest kuni investeerimisjärgu reitingu saamiseni vaid üheksa aastat. "Investeerimisjärgu krediidireiting annab kindlust eelkõige meie klientidele, investoritele ja finantseerijatele. Krediidireitingu olemasolu aitab kaasa äri tegemisele rahvusvaheliselt hõlbustades korrespondentsuhete loomist teiste pankadega ja võimaldades koostööd rahvusvaheliste institutsioonidega finantseerimislahenduste või garantiide pakkumiseks meie klientidele. Samuti on krediidireiting vajalik kaubanduse finantseerimise äri tegemisel," kommenteeris Kilu.

Baaskrediidihinnagu määramisel võeti arvesse LHV Panga tugevat kapitaliseeritust ja kasumlikkust, mis tasakaalustab panga agressiivset kasvu ja võrdlemisi hiljuti väljastatud laenuportfelli.

Moody’s on hinnanguid andes arvesse võtnud Eesti toetavat ärikeskkonda. Eestit iseloomustab dünaamiline majandus ja Euroopa Liidu keskmisest kõrgem majanduskasv.

Moody’s Investors Service’i hinnangul on LHV Panga pikaajalistel hoiustel stabiilne väljavaade. Moody’s on seisukohal, et sarnase ärikeskkonna tingimustes jätkab LHV Pank järgneva 12-18 kuu jooksul stabiilse tegevuse ja kindla krediidiprofiiliga.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab 380 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab üle 159 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on 178 000 aktiivset klienti.

Teade Moodys’e poolt koostatud aruande kohta

Vaata kõiki uudiseid