LHV väikemakse vähendab PIN-i sisestamise vaeva

9. august 2018

LHV Pank võttis väikemaksete tegemiseks kasutusele uue võimaluse – nüüd saab eraklient kuni 30 eurosed Euroopa maksed kanda saaja kontole mugavamalt, PIN2 kinnitamiseks sisestamata.

Väikemaksete mugavamaks muutmine on järgmine samm kliendikogemuse parandamiseks ning seda võimaldab Euroopa Liidu maksedirektiiv. „Seni oli meie mobiilipangas makse info täitmine lahendatud äärmiselt mugavalt, kuid makse kinnitamisel tuli kliendil ikkagi aega kulutada. Nüüd see muutub,“ rääkis Erki Kilu, LHV Panga juhatuse esimees. „See arendus on mõeldud eelkõige neile eraklientidele, kes teevad makseid sageli ja soovivad väiksemaid tasumisi teha võimalikult mugavalt,“ lisas Kilu.

Uus võimalus on varasemast mugavam ja võimaldab ka mitu väiksemat makset järjest kiiresti teha. Kuigi väikemakseid saab teha ilma n.ö tugeva autentimiseta, on väikemaksed siiski turvalised. Tugev autentimine tähendab maksekorralduse kinnitamist LHV internetipangas või mobiiliäpis PIN2-ga (mobiil-ID, ID-Kaardi, SmartID) või PIN-kalkulaatoriga. Väikemakseid lubades tuleb PIN2 sisestada pärast viit väikemakset. Samuti tuleb kliendil endiselt autentida end internetipanka sisse logides või mobiili kasutades.

Väikemaksete kasutamiseks tuleb erakliendil need LHV internetipangas endal seadete valikus sisse lülitada. Mobiilipangas tuleks seevastu teha avalehel valik, kas lihtsustatud väikemakseid lubada või mitte. Ühes pangakanalis väikemaksete seadistamine mõjutab ka teises kanalis tehtavaid makseid. Funktsionaalsust ei ole võimalik kasutada noorematel kui 18-aastastel.

Vaata kõiki uudiseid