„Börsihai“ parim investeerija teenib 5000 eurot

23. september 2016

3. oktoobril algaval „Börsihai 2016“ aktsiamängul selgub tänavune parim väärtpaberiturgudel kaupleja, kui nii professionaalsed kui ka algajad investorid saavad kahe nädala jooksul teineteisest mõõtu võtta.

Registreerimine mängule algas täna, 23. septembril. LHV aktsiamängus saavad huvilised kahe nädala jooksul teha virtuaalselt väärtpaberitehinguid, ilma päris rahaga riskimata. Peaauhinna 5000 euro omanikuks saab see, kes suudab parima portfelli kokku panna ja teisi investoreid tootlusega lüüa. Kõik osalejad saavad kingituseks Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) kahe nädala tellimuse.

Aktsiamäng annab investeerimishuvilistele võimaluse end võistlusolukorras proovile panna. „See on hea võimalus ennast kurssi viia, mis turgudel toimub, kust informatsiooni saada, võrrelda ennast teistega ja seda informatsiooni ka omavahel jagada,“ rääkis LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi.

Järjekorras 12. „Börsihai“ on tänavu suunatud eelkõige alustavatele investeerijatele, kuna mängu aktsiate nimekirja on piiratud S&P 500 indeksisse kuuluvate ehk 500 suurema ja tuntuma USA aktsiaga. „Oktoobris ehk tulemuste avaldamise ajal juhtub USA börsil nii mõndagi ja see lubab ka 500 olulisema aktsia puhul väga huvitavat mängu. Suured päevakauplejate lemmikaktsiad, biotehnoloogiaväärtpaberid ja võimendusega fondid on seekord välja jäänud. See tähendab, et tavalisel investoril on veidi paremad võimalused, kuna varasematel aastatel on mäng kujunenud võistluseks kogenud kauplejate ja väga suure arvu üksiküritajate vahel,“ kommenteeris Alo Vallikivi.

Reeglite kohaselt kantakse mängu alguses osaleja virtuaalportfelli 10 000 eurot, millele lisandub igal tööpäeval juurde 1000 eurot. Eesmärk on seda USA väärtpaberiturgudel võimalikult kasumlikult paigutada nii, et mängu lõppedes 14. oktoobri hilisõhtul saavutada kõrgeima tootlusega portfell.

LHV korraldab aktsiamängu „Börsihai“ juba 12. aastat. Mullu osales mängus ligi 2300 huvilist ning võitjaks tuli Vaiko Reedi, kellel õnnestus kahe nädalaga portfelli kolmandiku võrra kasvatada .

„Börsihai 2016“ leiab aset 3.–14. Oktoobrini. Osaleda soovijatel tuleks külastada aadressi lhv.ee/et/hai ja registreerida oma portfell. Liituda saab ka mängu jooksul.

Vaata kõiki uudiseid