HansaMatrixi börsidebüüti koordineeris LHV

11. juuli 2016

Läti tehnoloogiaettevõte HansaMatrix noteerib homme, 12. juulil, aktsiad Nasdaq Balti börside põhinimekirjas. Ettevõte on esimene Lätist pärit põhinimekirjaga liituja pärast 2004. aastat.

Enne ettevõtte aktsiate noteerimist viis HansaMatrix läbi olemasolevate ja uute aktsiate suunatud pakkumise erinevatele investoritele, sh mitmele Balti pensionifondile. Aktsiapakkumise koordineerija ja emissiooni globaalne korraldaja oli LHV Pank.

LHV Panga institutsionaalse maaklertegevuse juhi Ivars Bergamanise sõnul on HansaMatrixi turuletulek tähtis sündmus, kuna see on esimene Läti ettevõtte lisandumine Balti turgude põhinimekirja 12 aasta jooksul. „Meie jaoks on olnud väga põnev HansaMatrixi sammudele kaasa elada, sest tegemist on hea ja tugeva näitega Baltikumi väike- ja keskmise suurusega ettevõttest (SME), mis kaasab kasvuks kapitali kohalikult turult ja näitab nii teed ka teistele,“ kommenteeris Bergmanis.

„Kuna möödunud aastal korraldasime Linda Nektari tuleku First North alternatiivturule ning tänavu viisime läbi LHV Groupi esmase avaliku aktsiaemissiooni, siis on HansaMatrixi puhul tegemist lühikese aja jooksul juba kolmanda LHV poolt koordineeritud börsiletulekuga,“ rõõmustas Bergmanis. „See on ka hea märk LHV baltikumiülesest haardest ja näide LHV institutsionaalse maaklertegevuse tööst Läti klientide teenindamisel,“ lisas Ivars Bergmanis.

Pärast uue kapitali kaasamist koosneb HansaMatrixi aktsiakapital 1 829 381 lihtaktsiast, aktsia nimiväärtus on 1 euro. Kõik ettevõtte aktsiad noteeritakse Nasdaq Balti põhinimekirjas ja kauplemist nendega alustatakse 12. juulil 2016. Kauplemistähis on HMX1R.

HansaMatrix on juhtiv tehnoloogiaettevõte ning kiiresti kasvav elektroonikasüsteemide arendaja ja -tootja, mis pakub innovaatilisi ja integreeritud lahendusi. Ettevõttel on ulatuslik kliendibaas ja lai tootevalik – alates tootedisaini ja tootmise täisteenusest andmevõrgunduses kuni nn asjade internetini ja teiste kõrge lisandväärtusega ärisegmentideni. HansaMatrix on tegutsenud 15 aastat ja opereerib praegu kahte tootmisjaama, kus töötab kokku enam kui 350 inimest. Ettevõtte kohta saab täpsemalt lugeda: hansamatrix.com.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.

Vaata kõiki uudiseid