LHV Pangast sai üle-euroopalise arveldussüsteemi otseliige

10. märts 2015

LHV Pangast sai Eestis teine pank, mis on üle-euroopalise arveldussüsteemi STEP2 otseliige. Liitumise järel paranevad arveldamise tingimused LHV Panga klientidele.

„LHV Panga kaudu tehtavate maksete arv kasvab igal aastal mitu korda. Ka sellel aastal on meie klientide maksete arv juba märkimisväärselt kasvanud. On igati otstarbekas liituda EBA Clearingu süsteemiga otseliikmena, et saaksime oma klientide makseid teha kiiremini ja sõltumatult,“ ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu.

Seni on LHV Pank olnud EBA Clearingu süsteemi kaudne liige. Otseliikmena on LHV Pangal võimalik pakkuda klientidele senisest paremaid tingimusi arveldamise kellaaegade osas. "Et LHV Panga kliendi makse jõuaks saaja kontole teises pangas samal päeval, tuleb see sooritada nüüd hiljemalt kell 16:30. Hinnastamise osas midagi ei muutu – kõik euromaksed on LHV Panga klientidele jätkuvalt tasuta," selgitas Kilu.

Alates 2014. aasta 1. veebruarist arveldavad kõik Eestis tegutsevad pangad nii riigisiseseid kui ka euroala liikmesriikide vahelisi makseid EBA Clearingu poolt hallatavas STEP2 arveldussüsteemis, mis võimaldab arveldada kreeditkorraldusi SEPA tingimustele vastavalt. STEP2-ga on võimalik liituda kas otseliikmena või kaudse liikmena mõne otseliikme kaudu. STEP2-l on hetkel 128 otseliiget ja 4677 kaudset liiget erinevatest Euroopa riikidest. EBA Clearing on pankadele kuuluv rahvusvaheline makselahenduste infrastruktuuri pakkuja.

Vaata kõiki uudiseid