LHV Pank sai loa Lätis filiaali avamiseks

4. veebruar 2015

Läti Finantsinspektsioon andis 2. veebruaril LHV Pangale loa Lätis filiaali avamiseks. LHV Pank hakkab Läti filiaali kaudu pakkuma oma senistele ja uutele klientidele laiemat igapäevapanganduse teenuste valikut.

Seni on LHV Pank Lätis tegutsenud registreeritud piiriülese teenuse pakkujana ja võimaldanud klientidele vaid investeerimisteenuseid. Filiaali asutamine võimaldab pakkuma hakata ka pangateenuseid nagu hoiused, arveldused ja pangakaardid. LHV Panga Läti filiaali juhiks saab Maris Rambaks, kes on töötanud ja juhtinud LHV Panga Läti kontorit alates 2005. aastast.

„Euro kasutuselevõtt Lätis eelmisel aastal ning asjaolu, et nii Eesti kui ka Läti kuuluvad nüüd Euroopa ühtsesse euromaksete süsteemi SEPA, on muutnud pangateenuste pakkumise Lätis oluliselt lihtsamini teostatavaks,“ ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu. „Ka Lätis on meie kliendid aktiivsed inimesed, kes tegelevad ettevõtluse ja investeerimisega. Pangateenuseid hakkame neile pakkuma samadel tingimustel nagu Eestis.“

Pärast loa saamist alustas LHV Pank Läti filiaali juriidilise registreerimisega. Läti filiaal võtab LHV Pangalt Lätis üle kõik kliendid, töötajad ja lepingulised suhted. Uusi pangateenuseid hakatakse pakkuma järgnevate kuude jooksul.

Vaata kõiki uudiseid