LHV tähistab 15\. sünnipäeva jääskulptuuride avamisega

6. veebruar 2014

9. veebruaril möödub 15 aastat LHV loomisest. LHV tähistab sündmust pulli ja karu kujutavate jääskulptuuride tegemisega.

Skulptorid Tiiu Kirsipuu ja Aime Kuulbusch on terve nädala vorminud City Plaza kontorihoone juures jääskulptuure, mis kujutavad pulli ja karu. LHV sünnipäeva tähistamiseks tehtavad skulptuurid valmivad reedel (7.02.) ja avatakse samal päeval kell 15.00. Kujud jäävad möödakäijatele uudistamiseks seni, kuni ilmataat lubab.

LHV Panga juhatuse esimehe Erki Kilu sõnul on paslik, et hoone kõrvale, kus asub LHV peakontor, kuid ühtlasi ka NASDAQ OMX Tallinna börs, just pull ja karu üles seatakse. „Samad tegelased figureerivad kujudena ka mitmes maailma finantskeskuses,“ rääkis Kilu. „Need kaks looma sümboliseerivad turutrende: pulliturgu ja karuturgu. Pullid panustavad aktsiaturu tõusule ja karud langusele. Turu suund olenebki nende kahe jõu hetkelisest vahekorrast. Investeerimine on olnud LHV tegevusvaldkond algusest peale ja soovime oma sünnipäeval seda ka rohkem rõhutada,“ tutvustas Kilu.

LHV sai alguse 1999. aasta veebruaris. Tänaseks on LHV kasvanud suurimaks kodumaisel kapitalil põhinevaks finantskontserniks, mille põhilise osa moodustavad LHV Pank ja LHV Varahaldus. Kontserni pangateenuseid kasutab üle 50 000 kliendi ning pensionifondidel on üle 120 000 kliendi. LHV-s on kokku 200 töötajat ning kontorid Tallinnas, Tartus, Vilniuses, Riias ja Helsingis.

Pulli ja Karu jääskulptuurid valmivad skulptorite Tiiu Kirsipuu, Aime Kuulbuschi ja Ekke Väli loominguna. Skulptuuride valmistamiseks vajalik jää toodi kohale Lätist ja tegemist on tehistingimustes valminud jääga. Kokku kaalusid esialgsed jäätahukad 5 tonni.

Lisaks jääskulptuuridele Tartu mnt 2 asuva City Plaza hoone kõrval, avab LHV 7. veebruaril Tallinna kliendikontoris ka näituse, mis annab huvilistele ülevaate LHV visuaalse näo kujunemisest aastate jooksul. Näitusega saab tutvuda veebruari lõpuni.

Vaata kõiki uudiseid