LHV alustas koostööd suure fondiplatvormiga Allfunds

10. detsember 2014

LHV ja Allfunds Bank on alustanud koostööd, mille tulemusena avaneb Eesti investoritel võimalus investeerida suuremasse hulka maailma fondidest.

Allfunds Bank Group on maailma suuremaid fondiplatvorme, mis ühendab 400 fondivalitseja juhitavad 38 000 fondi 430 edasipakkujaga 29 riigist.

„Meil on hea meel, et meie kliendid saavad nüüd ligipääsu suuremale hulgale fondidele,“ rääkis LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu. „Samuti avanevad meie analüütikutele ja portfellihalduritele paljude analüüsimajade analüüsid, mis tulevad kasuks näiteks meie portfellihalduse klientide vara investeerimisel,“ lisas ta.

„Kuigi avalikult turustatavad fondid moodustavad fondide pikast nimekirjast vaid väikese osa, saavad investorid, kellel on mõne kindla fondi vastu huvi, seda edaspidi LHV käest küsida. Samuti on käimas LHV Pärsia Lahe Fondi platvormile lisamise töö, sest tänu sellele saaks LHV Varahalduse fond kasutada Allfundsi laia võrgustikku,“ tutvustas Kilu.

LHV Pank ja Allfunds sõlmisid koostöölepingu novembris ning alates tänasest saavad LHV kliendid soetada Allfundsi vahendatavate fondide osakuid.

„Allfundsil on LHV Pangaga koostöö alustamise üle väga hea meel. Usume, et investeerimistegevus Balti piirkonnas edaspidi elavneb, ja seetõttu on meie jaoks tähtis siseneda siinsetele turgudele just praegu,“ rääkis Allfundsi Kesk- ja Põhja-Euroopa regioonijuht Stig Harby. „Eesti on selles kontekstis piirkonna jaoks tähtis äri- ja teenuste keskus. Koostöös LHV Pangaga jätkame senist edukat strateegiat, pakkudes nii olulistele üleilmsetele finantsinstitutsioonidele kui ka peamistele kohalikul turul tegutsejatele klientide ja teenuste jaoks vajalikku fondivahenduse täisteenust,“ jätkas Harby.

Allfunds Bank Group on üks suuremaid fondiplatvorme, mis on mõeldud institutsionaalsetele klientidele ja pakub lõimitud fondihalduslahendusi (protsesside juhtimine, analüüsid ja teave). Allfunds on loodud 2000. aastal ning kuulub võrdsetes osades Santanderile ja Intesa Sanpaolo finantskontsernile. Praegu haldab Allfunds Bank varasid rohkem kui 155 miljardi euro väärtuses.

Vaata kõiki uudiseid