LHV alustas kaardimaksete vastuvõtmist

1. september 2014

LHV Pank pakub nüüd kaupmeestele kaardimaksete vastuvõtmise teenust. Esimesed kliendid teenust juba ka kasutavad.

LHV Panga juhatuse esimehe Erki Kilu sõnul pakub LHV kaardimaksete teenindamise täisteenust ehk võimaldab kaardimakseid müügipunktis, pakub selleks terminale ja e-kaubanduse kaardimakseid internetiostude puhul. „Meie eesmärk on pakkuda kaupmeestele senisest kiiremat teenindust ja nüüdisaegsemaid tehnoloogilisi lahendusi hea hinnaga,“ selgitas Kilu.

Kilu avaldas lootust, et kaardimaksete vastuvõtmise alustamine tihendab turul konkurentsi, millest saavad kasu just väike- ja keskmise suurusega kaupmehed. „Lähiajal toome turule ka ettevõtete jaoks vajalikud lisateenused. Näiteks kaardimaksete automaataruanded on raamatupidamise jaoks mugavad, sest ettevõtted näevad nii laekumisi kui ka tehinguid ühes dokumendis,“ tutvustas Kilu.

LHV Pank on Eestis viies pank, mis pakub kaupmeestele kaardimaksete teenindamist. „Oleme väljastanud klientidele üle 30 000 pangakaardi. See on arvestatav hulk ja nüüd on õige aeg alustada kaardimaksete vastuvõtmist,“ rääkis Erki Kilu. Tänaseks on esimesed kliendid LHV kaardimaksete vastuvõtmise teenust juba kasutamas. LHV teenus võimaldab vastu võtta kõiki levinuimaid kaardibrände.

Viimasel ajal on nii Eestis kui ka mujal Euroopa Liidus pakkunud kõneainet kaardimaksete teenustasud. Erki Kilu sõnul soovib LHV tagada teenusele konkurentsivõimelise hinna ega küsi kaardimaksete vastuvõtmise eest ei kuutasu ega alustamistasu. „Kaardimaksete vastuvõtmise teenustasu koosneb kaupmehe jaoks ristkasutustasust, töötleja teenustasust, rahvusvaheliste kaardiorganisatsioonide tasust ja lõpuks ka panga teenustasust,“ rääkis Kilu. „LHV toetab Euroopa Liidu algatust reguleerida kaardimaksete ristkasutustasusid. Nende langetamine võimaldaks pakkuda kaupmeestele soodsamat maksete teenindamise hinda.“

Vaata kõiki uudiseid