Pensionikogujad aitavad LHV-l edendada kodumaist majandust

8. november 2017

Kui USAs ja Euroopas on aktsiate hinnad sel aastal olnud sageli langustrendis, siis Tallinna börs on aasta algusest kerkinud 14,5%. See on ka põhjus, miks LHV ei taha lukustada Eesti pensionikogujate raha pikka aega negatiivse tootluse püsinud Lääne-Euroopa valitsuste ja ettevõte võlakirjadesse.

Suudame leida oma pensionikogujatele kodumaalt paremaid võimalusi, edendades ühtlasi Eesti majandust. Börsil kaubeldavate võlakirjade kõrval on LHV pensionifondid teinud otseinvesteeringuid Eesti ettevõtete võlakirjadesse rohkem kui 73 miljoni eest ja üle 6 miljoni euro oleme investeerinud Eesti metsa.

Viie aasta pärast on Eesti pensionifondidesse kogutud ligi 7 miljardit eurot, millest kuni 2 miljardit võiks olla investeeritud Eesti majanduse hüvanguks.

Loe ka LHV Varahaldus juhatuse esimehe arvamusartiklit, milles ta selgitab, kuidas investeeringud Eesti majandusse pensionikoguja heaks töötavad.

LHV pensionifonde valitseb LHV Varahaldus. Tutvu LHV pensionifondide prospektiga lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga. LHV pensionifondide tingimuste kohaselt ei pea fondijuht fondide vara Eestisse investeerima. Tulevikus võib Eesti investeeringute osakaal nii tõusta kui langeda.

Vaata kõiki uudiseid